Tuesday, January 20, 2009

Reggeli Budapesten, ebéd Párizsban és vacsora Bangaloreban.

Valahogy így terveztem a mai napom, ebből sajnos nem minden valósulhatott meg. ;)

Adódott ugyanis, hogy reggel 7-kor indultam Ferihegy 2A terminálról az első céges kiküldetésemre Indiába.

Végbemegy a szokásos reptéri procedúra. Becsekkolás, szülőktől elbúcsúzás, kávé, reggeli elfogyaszása, aztán felszállás.

Időjárás :

Párizs... erős szél, de a frizura akkor is tartós. Mondja a reklám, ám kurvára mindegy hogyan áll a hajad, ha lezuhan a géped. Párizsban hatalmas köd, szakadó eső és még nagyobb szél fogadott bennünket. Hát volt egy kis izgalom leszállás közben, pilótánk nem is kapott tapsot a manőver végén. 1 órás késésben voltunk és szószerint rohannunk kellett, hogy elérjük a csatlakozást Bangaloreba.

Kaja:

A felszállás után megkérdezi tőlem a vörösrúzsos stewardess : Chicken or Indian vegetarian menu? Hát a repülőn osztogatott csirkétől már voltak kellemetlen élményeim, ezért a másikat választottam. Na mi az indiai vegetáriánus menü? 1 tál sáfrányos rizs. Hát ettől tuti nem fogok elhízni... Na jó, volt még a rizs mellett egy pár hosszú zöldbab vagy zöld hosszúbab (fogalmam sincs hogyan hívják magyarul), de azt inkább messziről kerültem, mivel még több mint öt óra volt hátra az útból.

Fedélzeti multimédia-központ: (kis minitor mini távirányítóval)

A hosszú repülőutak szórakoztató modulja, lehet rajta filmet nezni, zenét hallgatni stb.
Választható filmkategóriák : Akció-Thriller, Dráma, Családi filmek, Romantikus Filmek és Woody Allen (érted külön filmkategória). Az akciófilmeknél találtam rá a legváltozatosabb felhozatalra : Batman, Batman2, Batman3, Batman: Begins, The Dark Knight.
Zenék : Daft Punk jeee (Air Francenál gondolom alap), de volt még egy kis Massive Attack és Buddha-Bar is.
Az ilyen eszköznél természetesen elmaradhatatlan a videojátékok támogatása. Volt Solitare és Legyen Ön is Millionos. Az utóbbival természetesen Eurós alapon játszunk, minden 2. kérdés Fraciaországgal és lakóival kapcsolatos ( érted, Air France). Nem juttottam milliós összegig, de nem is szeretem a franciákat (ez egy másik történet).

A monitorok az előtted lévő ülés fejtámlájába lettek beépítve, ami praktikus, mert pont szemmagasságban vannak. Na de amikor 3 órányi út és egy kiadós vegamenü után elaludtam, a mögöttem ülő inidai úriember éppen nekiállt Solitarezni, vadul nyomkodta a 6 colos érintőképernyőt. Mintha közvetlenül a fejemet nyomogatta volna ... NC

Az út

Amikor ezt írom éppen Dubai közelében járunk, 930 km/h-val szállunk, a magasság 11800 m, kívül -60 fok van, 5600km-t tettünk meg eddig és 3 óra múlva szállunk le.

A kinti hömértséklettel nincs semmi a bajom, a bentivel viszont annál inkább (g**ihidegvan), de végülis rendes tőlük, hogy a kinti -60 fokot legalább nullára felmelegítik. (felírom a noteszba : visszafelé még vastagabb pulóvert kell felvenni!!!)

*kis piros masnit köt az ujjára, hogy el ne felejtse*

Update : Helyi idő szerint éjjel 1 órakor szálltunk le. Az időzóna : GMT+05:30 (4,5 órával van több, mint Budapesten). Kis buszozás után sikeresen megérkeztünk a hotelbe és egyből húztunk is aludni.


India, Bangalore 20-Jan-2009